Mijn naam is Willem Nieuwenhuis, sinds 1998 werkzaam in de ICT. In dat jaar ben ik bij Q&R in Maarsbergen opgeleid tot Oracle-ontwikkelaar. Sindsdien ben ik meestal op projecten ingezet, en anders verzorgde ik het beheer en onderhoud van oracle- applicaties. Met het kopen van het pand waar ik nu woon( in 2002) zette ik een eerste stap naar zelfstandigheid. Omdat dit huis, een voormalig bankpand, zoveel ruimte heeft, kan ik er uitstekend wonen en werk combineren.

Sinds juli 2005 ben ik zelfstandige. Van jongs af aan heb ik op eigen benen willen staan om meerdere redenen. Naast de vrijheid heb je meer mogelijkheden om dat te doen wat je echt wil en waar je goed in bent. Daarnaast vind ik het leuk om achter aanvragen aan te gaan, informatie te verzamelen, contacten te leggen/onderhouden, te onderhandelen, enz... In de toekomst hoop ik beide facetten ook te kunnen blijven combineren: zelf blijven werken en tegelijk opdrachten voor toekomstige werknemers/collega’s binnen te halen.

Als je alleen Oracle-ontwikkelaar bent, lijkt het vreemd om ook Java in de naam van het bedrijf te hebben. Echter: daar zit een gedachte achter. Toen ik in 2005 over een naam nadacht werd mij meer en meer duidelijk dat Oracle van de huidige ontwikkeltools af wilde en naar Java over zou stappen. Vandaar die naam, die overigens nog een tweede betekenis heeft. FROJD betekent in het Zweeds o.a. plezierig, genoegen, vreugde. En die woorden zijn kernwoorden in mijn bedrijfsvoering.


Wie ben ik l Wat wil ik zijn
Wat heb ik gedaan l Meer informatie
Fries Oracle & Java Detacheringsburo - Terp 12 8855CD Sexbierum - telefoon 0517 - 592045 - Fax 0517 - 591313 - E-mail info@fr-ojd.nl